tiistai 27. maaliskuuta 2012

SHANGHAI

Viikonloppuna suuntasimme junalla puolen tunnin päähän Shanghaihin. Kaupunkia kiersimme väentungoksessa, aamuvarhaisella väljemmillä vesillä ja siltä väliltä.

Kaunis mielenkiintoinen kaupunki. Yläkuvassa shiluettina näkyvässä Oriental Pearl tornissa kävimme jo muutama viikko sitten.
 
Tässä kuljeskelemme Nanjing Roadilla, maailman vilkkaimpia kävely- ja ostoskatuja. Mahtuihan tuolla kulkemaan ;)  Silloin ensimmäisellä reissulla oli tunnelma toisenlainen, vesisade ja jokaisella sateenvarjo, joten aika tiivis oli tunnelma. Mutta nyt oli toisennäköistä..

Tällä kadulla oli tämänkertainen hotellimmekin.

 
Hotellihuoneen ikkunasta kuvattu kävelykadulle päin. Sunnuntaiaamuna aikaisin kadut täyttyivät aamuvoimistelijoista:
 
 
Tässä sunnuntaiaamun kuvat ennenkuin kaupat aukeavat...että on näillä kaduilla rauhallistakin, mutta ei silti hiljaista. Silloin kaduilla miekat viuhuvat, viuhkat paukkuvat ja voimistelumusiikki soi...

Nousimme sunnuntaiaamuna aikaisemmin ja teimme aamulenkin Bundille. Huangpu-joen molemmin puolin on laajat kävelyalueet. Aamuvoimistelijat, tenniksen ja sulkiksen pelaajat, leijan lennättäjät, lenkkeilijät, meditoijat jne.... valtaavat silloin ranta-alueet.
 
 
 

Kävimme välillä aamupalalla ja tutkimusmatkamme suuntautui vanhaan kaupunkiin. Tietäähän sen, sunnuntai, kaunis päivä, useimmilla vapaa päivä: ei tarvitse olla yksin.
 
 
 
Viulukaupoillakin kävimme. Musiikkikatu (ainakin yksi niistä) Jinling oli täynnä tietysti instrumenttikauppoja. Musiikinharrastajan paratiisi.
Oodi Ilolle, viulunsoitonopettajan tulkintana.
 
Niinpä yksi matkalainen löysi uuden haasteen...

Vanhassa kaupungissa oli teekeidas kattojen yllä. Ostimme teeseremonian. Saimme maistella kymmentä erilaista teetä ja tietysti sitten niitä oli myös mahdollista ostaa. Jotain tarttui mukaan ;) 


Ja erinäisiä otoksia jostakin..
Puksipuulla on vähän kokoa.
Kukkakauppias
Hattuja, käsinenitä, laukkuja, sateenvarjoja..
Nokian kaupan ikkunat olivat pesun tarpeessa Nanjing Lulla.
 

Illalla suhahdimme takaisin Suzhouhun. Tuntuupa taas tämä kaupunkimme pieneltä kylältä Shanghain jälkeen. Suzhoussa on vain 6-10 milj. asukasta laskutavasta riippuen :)

Maria

6 kommenttia:

Lovviisa kirjoitti...

Hei nuo aamuvoimistelujutut hauskoja, ei missään pimmeissä sisätilloissa vaan ulukoilimassa. Ja voi tuota ihimisten palijoutta :)

Maria kirjoitti...

Vanha kiinalainen tapa voimistella ja joogata ulkona. Feng shui kulkee paremmin ulkona ;)
Ei ollenkan hassumpaa...mutta jotain rajoitteita meidän talvellamme ;D

Pienen kylän tytöllä meinaa välillä henkeä ahdistaa, kun joka puolella on ihminen iholla...

Saila kirjoitti...

Olipa kiinnostava juttu, kun serkkkuni asui aikoinaan Shanghaissa monta vuotta mutta ei tullut silloin käytyä siellä koskaan, siis joskus 20 vuotta sitten... olin liian köyhä opiskelija.
Vaikka en tiedä, nauttisinko yhtään suurkaupungista, minua tuppaavat nykyään ahdistamaan kaikki paikat joissa näkee yhtä aikaa yli sata ihmistä ;-)

Eve kirjoitti...

Kylläpä väkeä piisaa :).
Mukavaa kevään jatkoa sinne!

elämäni matkat kirjoitti...

Upea matkakertomus, kiitos.

Maria kirjoitti...

Kiitos teille!
Minä kuulkaa toisaalta nautin tästä elämästä, hälystä ja ihmisten jatkuvasta virrasta ja puheen pälpätyksestä. Ehkä johtuu siitä, että otan senkin nyt vain hauskana kokemuksena. Varmaan, jos pidempään asuisi, alkaisi jossain vaiheessa tuntua toiselta.
Shanghai on kyllä ehdottomasti käymisen arvoinen kaupunki! ...jos vain tilaisuus tulee...