perjantai 16. maaliskuuta 2012

HELMIKAUPUNKI


Yhden päivän kohde oli helmicity, Weitang. Enpä ole koskaan moisessa paikassa käynyt. Iso iso halli kahdessa kerroksessa, pieniä helmiputiikkeja vieri vieressä.Suurin osa on aitoja, viljeltyjä helmiä, mutta varmasti joukkoon mahtuu myös jotain muutakin...

Tarjolla oli siis aitoja helmiä ja helmiäismassasta puristettuja helmiä, lasikoruja, kivikoruja ja kaikkea siltä väliltä. Pitää osata poimia ne "helmet" sieltä kaiken joukosta. Teimme kauppoja, vaivasi vain runsauden pula! Sieltä voit siis saada tilauksesta ihan sellaisen korun kuin haluat. Näppärät kädet solmivat ja tekevät korun siinä sinun odottaessasi.
Hintakaan ei päätä huimannut, joten pussillinen koruja sieltä lähti matkaan. Sehän on sitten paikka, jossa miehet eivät jaksa kierrellä...

No, naisporukalla siellä olimmekin. Shanghaista kyllä löytyy samoja koruja, ettei tarvitse Wei tangiin asti ajaa.
Mitä pyöreämpi ja isompi helmi on  (siis aito), sitä kalliimpi se on. Ja metalliosan on ehdottomasti oltava oikeaa aitoa hopeaa! Makuasia sitten, onko aivan pyöreä helmi kaunis, vaiko sellainen, joka on pikkuisen soikeampi, pisaran mallinen, vähän elävä pinnaltaan tms. No, me sitten ostimme molemmanlaisia ;)

Myös kivikorut ovat ihania, terapeuttisia. Kun ne ovat jonkin aikaa olleet kaulalla tai ranteessa, ne lämpiävät mukavasti. Todella miellyttäviä.

Koruterveisin tällä kertaa, Maria2 kommenttia:

Eve kirjoitti...

Täytyy tunnustaa, etten minäkään jaksaisi korukaupoissa hiplailla, vaikken mies olekaan :D.Läpi voisin kävellä.
Tosi vähän pidän koruja, ne on vain tiellä. Paljon mieluummin lähden puutarhakauppoihin...
Mutta hienon näkönen tuo kauppa kyllä on. Ja jos siellä vielä saa heti mukaan käsityönä tehdyn, niin ehkä sieltä voisi joku koru sitten lähteäkin kaulaan mukaan. Kadotin mokoma sen ainoan, mitä olen viime vuodet pitänyt kaulassa. Sydän per lapsi-korun. Tuolla voisi teettää helmistä uuden :).

Maria kirjoitti...

Totta, minäkään en ole erityisemmin koruihminen, mutta teetin tuolla juuri ne muutamat tärkeät...

Tahtoopa minunkin kauppareissujen kohde suunyautua puutaraha ja kasvipuolelle;)

Mukana olleet nuoret naiset varmasti nauttivat...ihana, että jokaiselle löytyy jotain!