Maistelimme miniän tuoman saaristolaisleivän kera uunikuivattuja tomaatteja.
Tässä leivän ohje. Sama ohje näyttää löytyvän myös Kotiliesi-lehdestä.
Ohjeesta tulee kaksi vuokaleipää.
SAARISTOLAISLEIPÄ
1 l | piimää |
50-100g | hiivaa |
3 dl | siirappia |
3 dl | vehnänleseitä |
3 dl | maltaita |
3 dl | ruisjauhoja |
1 rkl | suolaa |
noin 1 l | karkeita vehnäjauhoja |
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää muut aineet hyvin sekoittaen esimerkiksi puuhaarukalla. Taikinaa ei vaivata, ja se jää melko löysäksi. Jaa taikina kahteen voideltuun pitkänomaiseen leipävuokaan.
- Anna leipien kohota noin 2 tuntia.
- Paista leipiä 2 1/2-3 tuntia ensin 170 asteessa ja sitten, kun leivät ovat kohonneet ja pinta alkaa tummua, alenna lämpötila 160 asteeseen. Peitä leivät samalla kevyesti foliolla.
Samoin Kotiliedestä löytyi myös uunikuivattujen tomaatien ohje. Nyt on toinen satsi uunissa kuivumassa...
UUNIKUIVATUT TOMAATIT
500 g kirsikkatomaatteja tai miniluumutomaatteja
1 dl sitruunaöljyä
puolen sitruunan mehu
1 rkl ruokosokeria
0,5 tl rouhittua mustapippuria
4 valkosipulinkynttä
muutama timjamin oksa
- Halkaise tomaatit ja laita ne öljyllä sipaistulle uunipellille . Paahda 100-asteisessa uunissa parisen tuntia.
- Nosta kuivahtaneet tomaatit pelliltä kulhoon. Kaada päälle muut ainekset ja anna maustua yön yli.
Suupielet öljyssä,
6 kommenttia:
Ooooh, ihanan herkullinen postaus! Tomaattihullun unelmaa...Onnistuneet kuvat: Mikään ei ole minusta niin vaikeaa kuin ruokakuvaus.
Kaunista, herkullista joulua sinulle!
Joulu on heti kun sitä alkaa viettää :-) Houkuttelevan näköiset herkut ja kaunis servettikin tuolla näkyy!
Leena, kiitos! :) Tomaatti on merkitsee myös meidän ruokapöydässämme paljon, monella eri tavalla laitettuna.
Ruokien kuvaus oan haasteellista. Ja minun köpösellä kamerallani erityisesti. Kiva, jos kuvat kertoivat herkkujen salaisuuden ;)
Herkkuhetkiä myös Teidän joulun viettoonne!
Saila, niinpä se on, meidän joulumme on tässä kaiken aikaa menossa ;) Herkkuja tehdään ja syödään sitä mukaa. Eiköhän jotain jää muutamien päivienkin päähän. Nyt kun joulunviettäjämme ovat jo isompia, ruuan merkitys sen kuin kasvaa. Lahjoilla ei niin ole väliä, kunhan on hyvää syötävää ja luettavaa! Joulu on siinä!
Servetti on minustakin niin kaunis. Ilex holly leaf- jouluinen, mutta mukana sopivasti puutaha-ajatusta Keskisestä Euroopasta, johon välillä on niin ikävä :) Kesäihminen tässä kaipaa lämpöä ja valoa!
Voi tuo saaristolaisleipä on ihanaa ja uuniluivatut tomaatit kuulostaa hyville! Hyvää joulua!
Mari, Kiitos samoin, Hyvää Joulua teillekin! :)
Lähetä kommentti