torstai 1. joulukuuta 2011

VAAHTERAMÄKI HILJENEE, joksikin aikaa...Vaahtera-Maria rauhoittuu nyt joulun viettoon (potemaan kättä-niskaa-hartiaa). Tyydyn vain piipahtamaan sivuillanne. Oma kirjoittaminen pitää rauhoittaa minimiin.

Vuoden vaihteen jälkeen asustelemme joitakin kuukausia tällaisessa maassa.


Idässä ja Keski-Amerikassa lohikäärme on jumalallinen voiman, viisauden, vaurauden ja hyvän onnen symboli. Vanhassa kiinalaisessa maailmankuvassa lohikäärme (long) edustaa maskuliinista yangia, siittämistä, hedelmällisyyttä ja aktiivisuutta. Lohikäärme on myös demonien karkottaja ja sateen symboli. Uskomusten mukaan lohikäärmeet asuvat talvella maan alla, mistä ne tulevat esiin vuoden toisena kuukautena ja saavat aikaan sateen ja ukkosen. Kiinassa vietetäänkin toisen kuukauden toisena päivänä värikkäitä lohikäärmejuhlia, joissa kannetaan suuria liikuteltavia paperilohikäärmeitä ja ammutaan ilotulituksia. Aikoinaan lohikäärme oli keisarin ja keisarillisen vallan symboli, ja tarujen mukaan ensimmäinen keisari sai alkunsa lohikäärmeestä. Kiinalaisessa astrologiassa lohikäärme on yksi 12 horoskooppieläimestä.


Jos mahdollista, kerron kuulumisia Kiinasta. Mrs Marple-Maria lupaa pitää teitä ajan tasalla. Jospa siellä kaukana tapahtuisi ihmeparantuminen ;)
Pitää tutustua KIINALAISEEN LÄÄKETIETEESEEN!
Nyt toivotan tunnelmallista, rakkauden täyteistä ja siunattua JOULUN JUHLAA!11 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Miten jännittävää! Oikein rauhaisaa joulunaikaa, antoisaa itämaassa asumista ja pikaista sekä pysyvää paranemista! Kiinalaiseen lääketieteeseen tutustuminen ei varmaan ole yhtään hullumpi ajatus.

Jenni kirjoitti...

Todella jännittävää! Hyvää joulunodotusta, hyvää vointia ja hyvää Kiinaa. Toivottavasti raportoit sieltä kuulumisia! Oletko käynyt ennen Kiinassa? Minne päin menette? Anteeksi utelu, mutta Kiina-uutinen on niin kutkuttava, olen ainan ollut kiinnostunut Kiinasta ja kerran päässytkin sinne.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Ihanaa joulunaikaa, Kiinan matka on varmasti mieliinpainuva!
Kiinalainen lääketiede on varmasti kokeilemisen arvoinen! Itse olen käyttänyt akupunktiota useasti jo kohta 30 vuoden ajan, eikä voi kuin suositella. :o)

Maria kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Maria kirjoitti...

Kokeillaanpa uudelleen, jotain häikkää kommentin lähettämisessä...

Saila, Jenni ja Paula: Kiitos teille! Kiinan matkamme on kovasti odotettu. Menemme Sanghain lähelle Suzhouhun, en tiedä taivutetaanko noin ;)

Kiina on minulle aivan uusi maa ja kulttuuri. Todella innoissani olen, kunhan vain saisin tämän käteni toimimaan! No, siellä voi kulkea hoidosta hoitoon, terapiasta terapiaan ;) Kokeilen erilaisia juttuja siellä..

Toki minun "pitää" olla kotiopettajana kahdelle koululaisellemme. Olemme niin lyhyen ajan, ettei kansainväliseen kouluun kannata mennä. Teemme läksyt ja kokeet, skannaamme ja lähetämme tiedostoina Suomeen opettajille. Niin se on kätsää nykyisin. Päivittäin näemme koulun läksykalenterista, mihin asti kaverit Suomessa ovat edenneet. Sen mukaan mekin sitten etenemme. Tällainen on suunnitelma. Lukiolainen suorittaa kurssin, kunhan palaamme.

Irene kirjoitti...

Upeaa Kiinanmatkaa! Varmasti siitä tulee ikimuistoinen. Olen itse saanut todella hyvän avun akupunktiosta naisten vaivoihin. Ei ole tarvinnut hormonivalmisteita syödä.
Mukavaa kuulla kokemuksistasi!

Daisy kirjoitti...

Turvallista ja hyvää matkaa!

elämäni matkat kirjoitti...

Hyvää joulunodotusta ja toivon kädellesi parantumisia. Mulle on akupunktiosta ollut apuja kivunhoitoon, mutta ei lopullista parantumista. Koita siellä kaikki kiinalaisen lääketieteen ihmeet ja palaa ehjänä kotiin. Varmasti lepokin tekee hyvää. Turvallista matkaa.

Maria kirjoitti...

Irene, Daisy ja Elämäni matkat: Kiitos paljon! Kiva kuulla turvalliset toivotuksenne matkallemme! Sitä kyllä tarvitaan!
Jännittyneenä odotamme tutustumista Aasian ihmeisiin. Ja kuten sanoitte, niin lepo varmasti tekee hyvää tälle hermosärylle. Magneettikuvaus vielä odottaa...jokin syy tälle varmasti löytyy..
mutta kaikesta huolimatta matkaamme järjestelemme :)

Unknown kirjoitti...

Hyvää matkaa kaukaiseen Kiinaan ja toivottavasti kätesi tervehtyy.
Kiinalainen lääketiede saattaa olla avuksi, eli kannatta kokeilla.

Hyvää ja rauhallista joulun odotusta sinulle ja perheellesi.

Maria kirjoitti...

Tuija, kiitos paljon! Kyllä aion ottaa monenlaisia hoitoja ;) Hinnatkaan eivät taida päätä huimata...

Samoin kiitos sinulle ja perheellesi ihanaa joulun tunnelmaa!