Ilona Sateenkaarentaa haaveita ja unelmia blogista antoi maukkaan hunajamanteleiden ohjeen. Niitäpä sitten tekaisin ja nyt pitää tai siis saan tendä toisen annoksen. Niin on kupilla käsi käynyt.
Tässä on suora lainaus Ilonan blogista:
"3 dl Manteleita joiden yllä on yhä kuoret
2 rkl hunajaa
2 rkl vettä
2 tl manteli tai rypsiöljyä
½ dl ruokosokeria
½ tl suola
Laita mantelit leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paahda
225-ast.uunissa kymmenisen minuuttia. Kääntele manteleita aika ajoin ja
seuraa tarkkaan, etteivät ne pala. Kun mantelit ovat kullanruskeita ja
tuoksuvia,nosta pelti uunista.
Sekoita laakeassa kattilassa hunaja, vesi ja öljy kiehumis- pisteeseen.
Kun neste kiehuu, lisää mantelit. Sekoita ja anna kiehua n.5 min.kunnes
suurin osa nesteestä on imeytynyt manteleihin. Nosta mantelit vatiin,
jossa on puolet sokeri-suolaseoksesta. Kierittele manteleita seoksessa
ja ripottele loput sokerit päälle. Levitä voipaperille jäähtymään."
Tällä Ilonan ohjeella tuli todella maukkaita manteleita. Suosittelen!
Mantelin tuoksuiset terveiset,
4 kommenttia:
Waude, kuulostaa herkulliselta. Mistä olet saanut/löytänyt tuon porokulhon? Ilonalta?
Leena, Ilonalta löysin ihanan ohjeen manteleihin, mutta porokulho on Pentikiltä :)
Olen heikkona Pentikin poroihin...ja nyt noihin manteleihinkin :D
Oi, nämä ovat varmaan niitä samantapaisia, joita myydään etelämpänä kadunkulmien kioskeissa ihan lämpimänä suoraan pannulta, nam! Porokulho on ihana, minäkin olen heikkona Pentikin poroihin.
Saila, nämä mantelit ovat juuri niitä etelän lämpimiä paahdettuja...meidän lapset sanoivat, että kuin Saksaan Weichnachtsmarkteilta :)
Todella ihania ja aika vaivattomia.
Pentikin porot ovat <3
Lähetä kommentti