lauantai 12. maaliskuuta 2011

LEIVONTAPÄIVÄ

Pitkästä aikaa sain olla aamusta asti kotona, kun joku muu kuin minä, oli tämän heppatytön kanssa tallilla..

Innostuinkin sitten uudesta hankinnasta, LEIPÄKONEESTA!
Olen kokeillut erilaisia leipiä ja olen ihan innoissani. Nyt tyhjenevät hedelmäpussit, myslijämät, jauho- ja lesepussit, pähkinäpussit...
Tässä omena-luumu-leipää. Todella hyvää. Raastoin omenan ja pilkoin kuivatut pehmeät luumut.
Sekaan heitin seesamin- ja pellavansiemeniä. Ja tietty ruis- ja sämpyläjauhoja.
Olen kokeillut myös pullan tekoa ja sekin onnistui kohtalaisesti, viilaan ohjetta vielä vähän. Mutta kait se oli kuitenkin syötävää, kun aamukahvilla ei ollut kuin muru jäljellä. Isoimmalle miehelle ja vähän nuoremmillekin maistuu pulla :)

Kun alkuun pääsin ja puu-uuni oli kuumana, niin tein vielä puolukkarahkapullia sekä lopuksi "7-minuutin kakun". Nimi tulee siitä, että yleiskoneeseen laitetaan kaikki kakun ainekset ja annetaan vatkautua 7 minuuttia ja sitten vain taikina vuokaan ja uuniin.

Laitoin täytteitä ihan runsaalla mitalla, kun rahkat pursuavat yli, mutta maistuupahan!

Olen tyhjentänyt marjapakastinta, aamupuurolle keitin vadelmakarpalokeittoa. Vadelmat tasoittavat sopivasti karpalon kirpeyttä. Hyvää oli mannapuuron kanssa.

Onneksi ei tarvitse yksin huolehtia tuosta syömispuolesta. Meinaan, että pitäisi lisätä juoksu- ja hiihtolenkkien määrää...mutta nyt selvitään kohtuudella.

Hyvää maaliskuun jatkoa, hyvät ystävät!

5 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Oi miten hyvän näköisiä leipimuksia! Olen itsekin joskus miettinyt leipäkonetta, mutta ehkä sitten tulevaisuudessa, kun keittiössäni on edes yksi työtaso - nyt se on ruokapöytä. Leipään saa tosiaan laitettua vaikka mitä, ja silleen siitä saa myös ravinteikkaampaa!

Eeviregina kirjoitti...

Mielenkiintoinen taloprojekti teillä edessä! Katoin aiempia postauksia ja muistan Peipsijärven.
Olemme kulkeneet usein Baltian kautta Eurooppaan asuntoautolla ja kerran takaisin tullessa ajelimme Tarton kautta Peipsijärvelle ja Rakvereen.
Muistan että siellä oli rauhallista ja sellainen vanhanajan tunnelma, kaukana kiireinen maailma! Onnea projektiinne!

Maria kirjoitti...

Saila: Leipäkone oli pitkään hankintalistalla. Ja nyt sen sitten laitoin. Ja tyytyväinen olen. Monenlaiset kokeilut olen tehnyt ja aina vain uutta reseptiä pukkaa :) Ja todellakin, ei lisäaineita ja tiedät tasan tarkkaat, mitä leipäsi sisältää. Ja sitä paitsi, se on tuoretta ja niiiiin hyvää!

Eeviregina: Kiitos! Niin on meillä haastava projekti odottamassa. Nyt vain tuntuu, että aikaa ei siihen vielä ole, mutta pikkuhiljaa. Siellähän se meitä odottaa..Taloltamme on Peipsin rannalle noin 7 km. Paikka on etelämpänä kuin Tartto ja Rakvere, se on Räpinan lähellä. Paikka on ihana!

TIINA P kirjoitti...

Ei - mä en ala. Hirvee herkkunälkä tuli :)
Samalla ihastelin mahtavia puutarhakuvia, palaan taas.

Maria kirjoitti...

Pakkasakka: Herkkunälkä siirtyy herkuttelemalla ;)

Mutta vain siirtyy, koska kohta on taas herkkunälkä. Leipominen auttaa siihen. Ja ilo nähdä, kun leipomikset meistuvat!