perjantai 7. tammikuuta 2011

UPEA LUKUELÄMYS: KIRJAN KANSA

Jo aikaisemmin kirjakaupassa pyörittelin kirjaa kädessäni ja ajattelin, että tuohon vielä jossain vaiheessa tartun. Joululomalla sain Mäntylän Ailalta innostuksen lukea sen nyt. Sepäs olikin sellainen lukukokemus, että oli vaikea laskea kirja välillä pois, kun jotain muutakin piti tehdä.
Leena Lumi omassa blogisaan kertoo tästä kirjasta 


Ehdottomasti suosittelen luettavaksesi! Niin monikerroksellinen kirja.
 
Loppiainen takana..tulipä tässä mieleeni, että loppaisellakin on useampi merkitys, riippuen kirkkokunnasta. Kirjan kansan elämässäkin taistelivat eri uskonnot erilaisilla näkemyksillään. 
Katolisessa ja luterialsiessa kirkossa loppiaisena muistetaan itämaan tietäjien saapumisesta Betlehemiin. Monissa maissa, erityisesti katolisissa maissa, loppiainen onkin 
KOLMEN KUNINKAAN JUHLA.

Meille suomalaisille loppaiainen on lähinnä merkki joulun loppumisesta, kuten nimikin sanoo. Suomalaisessa kansanperinteessä joulua kesti kuitenkin Nuutin päivään, 13.1. asti. Nyky ihmiselle se on liian pitkä aika jatkaa joulun juhlintaa, kun se aloitetaan jo loka-marraskuulla.
Virkeää TAMMIKUUTA toivottelee

5 kommenttia:

Sirkka kirjoitti...

Mielenkiintoiselta kuulostaa...saa nähdä koska tarttuu minun käsiini luettavaksi...

Mielestäni talvi on ihanaa aikaa,.siis kunnon oikea talvi lumineen...onhan se aina parempi aatteles,,jos nyt olisi loskaa märkää ja siten pimeämpää..lapset ei pääsisi mäkeen ei luistelemaan hiihtämään enkelitä tekemään...ja kaikkea muuta mukavaa...siispä olen kiitollinen, että saimme taas kauniin talven ja hyvän mielen...minusta joulu voisi hyvinkin kestää Nuutin päivään rauhallisin mielin..onneksi se on sydämessä.

Hyvänmielen päivää Sinulle.

Maria kirjoitti...

Sirkka, näin on, talvella pitää olla pakkasta ja lunta, ihanaa valkoista, kevyttä, leijailevaa.

Sen verran olen ollut laiska, että hiihtämiset ovat jääneet vielä, mutta itseni tuntien hiihdon aika alkaakin vasta tässä vaiheessa, joulun jälkeen.

Kyllä meillä joulu vielä vähän jatkuu. Tontut ja pukit sun muut just ihan jouluiset pakkasin odottamaan ensi joulua, mutta valkoiset ja talviset kaunistukset (esim. valkoinen kuusi) koreilee vielä kuistilla. Ja kuinka ihana on vielä poltella kynttilöitä.

Joululiinat pesin ja silitin kaappiin, mutta tilalle laitoin toiset valkoiset pellavat.

Nauttikaamme vielä talven riemuista!

Tiina kirjoitti...

Yritin kommentoida jo aikaisemmin,saapa nähdä onnistuuko vieläkään?Pitääpä lukea tuo kirja,kunhan käsiini onnistun saamaan.Meillä joulukoristelut saivat olla Nuutin-päivään asti,vasta paha Nuutti vie meiltä joulun pois:)Mukavaa tammikuun jatkoa Vaahteramäkeen.

Leena Lumi kirjoitti...

Siis, mun kommentti katosi jonnekin...taas.

Tämä kirja oli blogissani vuoden 2009 paras kirja 140 luetun kirjan joukosta.Kiva, että sinäkin pidit.

Olet saanut aikaiseksi kuvan, joka ylistää kirjan upeaa kantta ja tuota vanhaa pergamenttia. Huomasithan, että kun katsoo kirjan kantta tarkkaan, niin tarinan voi nähdä siitä: rasvatahra, viinipisara, höyhen...

Kiitos linkityksestä!

Maria kirjoitti...

Kiitos Leena, kun vierailit Vaahteramäellä ja liityit lukijakseni!

Niin, kyllä huomasin kirjan luettuani, että siinähän ne ovat kannessa: rasvatahra, viinipisara, höyhen.
Jo heti ennen lukemistakin ajattelin, että noilla elementeillä, jotka näkyvät kannessa taitaa olla jotain merkitystä kirjan juonen kanssa.

Meidän murrosikäinen nuori mies piti myös lukemastaan.