sunnuntai 31. lokakuuta 2010

TUNNELMATALON SIIVOUSTA...

Syyslomalla miesväki suuntasi Kaakkois-Viroon tai oikeastaan Etelä-Viroon, Lõuna-Eestisse, Setumaalle, Peipsi-järven rannoille. Tunnelmatalon siivous- ja raivaustyöt käynnistyivät. Talon nimi voisi olla Tuule Maja, Tuulen Talo, talossa joskus asuneen suvun nimen johdannaisena.

Monenlaista oli kuulemma tullut vastaan, koululaisten vihkoja (harmikseni ei kirjoja), vanhoja kenkiä, lasipulloja, vaatteita, peitteitä jne. Säästämisen arvoista ei juuri tainnut kertyä.

Seuraavalla reissulla näemme arkkitehdin, jonka kanssa teemme suunnitelmat tulevasta. Hän piirtää kuvat ja sitten vain rakennusmiehiä hakemaan.

Kiireellisemmät asiat nyt on tehty, talvi voi tulla. Kattoa on paikkailtu ja toinen savupiipuista on poistettu. Ja muitakin lämpövuotokohtia eristetty. Kivitalo ei kovin monta talvea voi olla kylmillään, rapistuminen alkaa heti. Oli korkea aika pelastaa talovanhus...


 Tiilet saavat kyytiä, kun nuori mies pääsee vauhtiin.


Peräkärry oli ollut tarpeen, uskomaton määrä edellisten asukkaitten tavaraa pääsi lopulliseen sijoutuspaikkaansa.

Sanokaapa meille tietämättömille, onko tämä käyttökelpoista mehiläisvahaa? Yhden oven välistä oli löytynyt tällainen yhdyskunta. Eli aarteita löytyy. Saapas nähdä, kun lattiat avataan, että mitä sieltä löytyy? Sodan aikaisia aarteita tai myyrän koloja :)

Tällainen tilanne on nyt uudessa Valloituksessamme, eteenpäin mennään.

Mukavaa alkavaa marraskuuta toivotellen

Ei kommentteja: