maanantai 30. elokuuta 2010

Terveisiä Italiasta

Ihan pakko lämmitellä helteisillä Pisan ja Firenzen matkan kuvilla. Näitä katsellessa muistaa, että kyllä se kesä vielä tulee takaisin tai siis uudelleen.

Lensimme Pisaan, vuokrasimme automobiilin ja sitten ajelimme pitkin autostradoja ja vähän pienempiäkin teitä.  Ensin Firenzeen:
Palazzo veccio on Firenzen kaupungintalo.  Tämä palatsi-linnake sijaitsee Piazza della Signorialla ja on yksi kaupungin kauneimmista ja vaikuttavimmista rakennuksista patsaineen.
 Onhan tuolla Daavidilla ainakin iso käsi :D :D  Kyllä se Michelangelo oli taitava...ei voi kun ihmetellä niitä patsaita siellä.

Firenzen Duomokin oli ihan näkemisen arvoinen ulkoa ja sisältä.


Tuttua katukuvaa Vespoineen.


Ponte Veccio, keskiaikainen Arno-joen ylittävä silta. Siis kuuluisa kullanmyyntisilta. Täynnä korukauppoja tänäkin päivänä.


Matkamme jatkui Cortonaan, vähän etelämmäs. Ja löysimme sieltä etsimämme: Frances Mayesin Italian kodin, Bramasolen. Oli aika vaikuttavaa, nähdä se nyt tässä silmien edessä, kun hänen kaikki kirjat olen lukenut. Ja jännityksellä seurannut talon remontoimista.

Firenzessä piti muistaa silitellä pronssista villisikaa, niin pääsee takaisin uudelleen.

Ja lopuksi Pisan torni:
Kuka sitten Italian matkaa suunnitteleekin, niin voinpa suositella :)

2 kommenttia:

Mäntylän Mummi kirjoitti...

Voi mikä kaipaus tuli Firenzeen.... tai Fiesoleen... tai Pisaan... Siellä on tosiaankin paljon nähtävää, kuultavaa, maistettavaa, haistettavaa ja entäs ne luostarien ja Medicien puutarhat !

Maria kirjoitti...

Niin on. Italian kaipuu on ikuista. Mitä enemmän siellä käyt, sitä enenmmän sinne kaipaat...