keskiviikko 16. tammikuuta 2013

VALKOINEN


Valkoista ja kaunista sinistä
 

 Tämän hetken teema Vaahteramäellä on valkoinen.
Valkoista teetä vasemmalla kädellä, tammikuiset tunnelmat ikkunasta.
 Valkoinen tee:
Terveellisin tee
Valkoisen teen suosio kasvaa kasvamistaan. Se on huipputerveellinen juoma, joka edistää hyvää oloa monin tavoin. Se auttaa esimerkiksi hillitsemään virusperäisiä tulehduksia ja alentaa kuumetta.

Valkoinen on peräisin samanlaisesta pensaasta kuin musta ja vihreä tee. Se on kuitenkin harvinainen ja kallis laatu, jota tuotetaan vain Kiinassa. Valkoisen teen sato kerätään varhain keväällä, jolloin teepensaan ylimmät lehdet ovat avautumassa ja silkkisen vaalean nukan peitossa. 

Näissä nuorissa nupuissa on enemmän antioksidatiivisia katekiineja kuin muissa osissa eli sen terveysvaikutukset ovat samantyyppisiä kuin vihreän teen. Teen lehdet kuivataan vapaasti raikkaassa ulkoilmassa eikä niitä fermentoida.

Valkoisen teen terveyttä edistävät vaikutukset ovat mustaa ja vihreää teetä voimakkaampia. Erot johtuvat sekä valkoisen teen runsaammasta antioksidanttimäärästä että teelehtien erilaisista käsittelytavoista. Sekä mustan että vihreän teen käsittelyprosessi on valkoista teetä pidempi. Näin ollen pitkässä käsittelyssä lehtien antioksidantteja menetetään enemmän.

Valkoisella teellä voidaan lievittää myös nesteen kertymistä kudoksiin ja virkistää suolen toimintaa. Kiinassa valkoista teetä pidetään vatsalle lempeänä juomana, joka sopii hyvin aterian jälkeen nautittavasti.Ihanat valkoiset lämpimät huopasupikkaat toin töistä kotiin. Tepsuttelen nyt jonkun viikon kotosalla.
 


Nimittäin oikea käsi on käärittynä valkoiseen...
Mutta ei hätää, kohta ollaan entistä ehompia ;)

Päivä täyttyy slow life -tyyliin, hitaasti ja varmasti. Vasemman käden käyttö on mahtavaa aivojumppaa ja hienomotoriikkaharjoitusta...

Talven valkoisin terveisin Maria

4 kommenttia:

Saila kirjoitti...

No siellä on tosiaan valkoinen teema lähes sormenpäitä myöten! Toivottavasti paranet pian.

Mäntylän Mummi kirjoitti...

No voi sentään :( Joku vahinko kai? Työtapaturma? Paranemisia ja hyviä kirjoja ja elokuvia :)

Unknown kirjoitti...

Kiitos Salla ja Aila, parantumista täällä tarvitaan!
Ei vahinko eikä tapaturma, vaan sen vanhan vaivan korjausleikkaus, canalis carpi ts. rannekanavan leikkaus. Se vuoden/vuosien takainen vaiva vain on jatkunut ja jatkunut...nyt toiveissa, että tilanne korjaantuu ja käden hermot palautuvat entiselleen! Jäljelle jää vielä kaularangan ongelmat, mutta jospa tämä jotain auttaa :)

Juu, nyt on mitä loistavin tilaisuus nauttia taiteesta monessa eri muodossa!

Tiina kirjoitti...

Valkoinen on kaunista<3 Tänään oli kyllä talvinen luonto upeimmillaan täällä oulun seudulla,tuosta ei voi enää paremmaksi panna.Toivottavasti käsi tosiaan on kohta entistä ehompi,pikaista paranemista sinulle.Jos jaksat,ois blogissani sinulle ja vasemmalle kädelle tarjolla puutarha-aiheiseen haasteeseen vastailua :)