maanantai 19. syyskuuta 2011

Työkenkiä ja omppuhilloa...


Ostin uudet työkengät. Aika ihanat. Nyt kelpaa taas tassutella. Hyvät jalassa ja kivat katsella...

Iltapäivällä keräsimme omppupuun tyhjäksi, etteivät linnut ja pakkasherra syö meiltä kaikkea. Olen innoissani, kun niin paljon saimme hedelmiä. Teitä eteläsuomalaisia varmaan huvittaa, mutta meidän kylmä pihamme ei niin suotuisa olekaan. Hatun nosto ja kiitos Oton ompulle, että on sinnitellyt meille satoa!
Omppulohkot kiehumaan veden ja hillosokerin kanssa. Mausteeksi vähän kanelia ja inkivääriä.Valmista hilloa purkkiin ja käyttöön...

Aamupalalla tai iltapalalla sipaisu leivälle ja luonnonjugurtin joukkoon...NAM!
Ja mikä tärkeintä: ei yhtään lisäaineita!


Hyvää syysviikkoa Vaahteramäeltä!

10 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Onpas kivan ja pätevän näköiset kengät. Hyvä löytö!:)

Ja tuo omppuhillo kuulostaa ihan täydelliseltä. Jos päivä alkaa luonnionjogurtilla ja itse tehdyllä hillolla, se ei voi mennä täysin pieleen. Nam!

Pst. En päässyt kommentoimaan suoraan google-tililläni, minulla ei ole kuulemma googlen mukaan oikeutta katsella tätä sivua?!

Irene kirjoitti...

Omppuhillo on ihan namia!
Järkyttävää tajuta, että omenapuut eivät oikein menesty niin pohjoisessa. Meillä ei todellakaan ole mitään ongelmia niiden kanssa. Ja sitä pitää niin itsestäänselvyytenä. Niinkuin monia muitakin "arkisia" asioita, jotka oikeasti ovat upeita.

Saila kirjoitti...

Kaikkea ihanaa, hyvää syysviikkoa sinnekin! Todella hyvännäköiset kengät. Ja omput! On se muuten hienoa, että teidän vyöhykkeellä voi nykyään viljellä omppua, ei siitä kai ole kauaa kuin sopivaa lajiketta ei vain ollut.

Maria kirjoitti...

Jenni, onpa ihmeellistä, että et päässyt kommentoimaan...välillä on kuulemma ongelmia kommentointien kanssa. Itse olen onnistunut ihan hyvin (toistaisesti ainakin).

Jenni, Irene ja Saila: Kiitos kiitos! Kenksyt on minustakin kivat ja niin hyvät jalassa.

Juu, onneksi kasvinjalostus on edennyt, niin mekin täällä saamme nauttia kotipihan omenapuista. Olen kyllä kuullut, että jo vuosikausi näillä main on omputkin menestyneet, mutta meidän pihamme on pohjoisrinne ja siis mirkoilmastoltaan aika vaativa rasirievuille..mutta tuo pohjoinen lajike näköjään on hyvä. Ja toki muitakin. Naapurissa Pirja ja Borgovskoje jne...

Kyllä erityisesti keväisin olen suorastaan KATEELLINEN etelän väelle, teidän keväänne/kesänne alkaa aina niin paljon aikaisemmin kuin täällä. Mutta ei voi mitään. Kyllä mekin jossain vaiheessa sen kesän sitten aina saamme :)

Daisy kirjoitti...

Aivan ihanat kengät. Ostitko kaupasta vai joltakin "kulkukauppiaalta" ?
Omenahillo on herkkua. Kiva, että puu menestyy pihassanne.

Maria kirjoitti...

Daisy, ostin kulkukauppiaalta. Työpaikallamme kävi Romika-kenkien maahantuoja. Olihan kivoja kenkiä. Piti vain olla tiukkana, ettei koko tiliä sijoita popoihin. Yksiä talvikenkiä pyörittelin, mutta ostin jo viimetalvena uudet, joten en sitten raskinut ostaa, kun en välttämättä tarvi...ja taitaa olla niin, että tulevan talven kylmimmän ajan olemme vähän leudoimmilla mailla...siitä tuonnempana...

Villa Haikara kirjoitti...

Omppuhillo-herkkusuu täällä ihailee hillopurkkeja. On se hyvää!

Näillä main omenat ovat vielä tiukasti puissa, mutta eiköhän korjuu ole kohta käsillä. Niin punaisena hedelmätarhat notkuvat.

Mukavaa viikkoa kera vauhdikkaiden työkenkien!

Maria kirjoitti...

Villa Haikaraan myös mukavaa syysviikkoa! Omppuhillo on maukasta!

Ainosofia kirjoitti...

Omppuhillo on minusta parasta mitä tiedän hilloista - nam!

Ja työkenkäsi ovat tyylikkäät ja näyttävät siltä, että myös jalat tykkäävät :)

Maria kirjoitti...

Ainosofia: Kiitos, olen tyytyväinen kenkiini, nyt olen niillä viikon viuhtonut ja hyvät on!

Totta; omppuhillo vie voiton!