sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Mekin heräämme täällä pohjoisessa terassikauteen..Nyt alkaa jo täälläkin Pohjolan perukoilla tareta terassilla. Kovin on vielä luonto alaston ja autio. Mutta muutaman viikon päästä voikin näyttää jo ihan eri väriseltä :)

Olemme petsanneet terassin mustaksi. Kiva väri, mutta siinä tietysti näkyy kuraiset jäljet ja pöly. No, sitten pitää heilua luudun kanssa...

Lammen vesi on vielä vaihtamatta ja puhdistamatta. Mutta teemme sen vasta muutaman viikon päästä. Jospa tuleviin tuplalakkiaisiin sen ehdimme tehdä. 

                                    Villiviinikin on jo tarennut ulkona.

Viikon päästä olemme Virossa "vähän" kasviostoksilla ja pyörähdämme pikaisesti Tuule Majalla. Siitä varmaan sitten viikon päästä lisää.
Tässä kuvassa on muutama vuosi sitten Virosta tuotuja havuja. Kyllä ne näköjään menestyvät täälläkin meillä (ainakin lumen suojassa). Ja luntahan on ihan kiitettävästi viime talvina ollutkin!
En malttanut olla laittamatta kuvaa minun ikivanhasta lehtikaktuksesta. Joka kevät se jaksaa kukkia yhtä kauniisti. Ja tunnustan, että en hoida kaunotarta mitenkään! Välillä lorautan vettä hengen pitimiksi. Siinä sen juju taitaa ollakin.

Hyvää ja kevään tuoksuista alkavaa viikkoa!

6 kommenttia:

Mäntylän Mummi kirjoitti...

Musta terassi näyttää todella hyvältä. Suunnittelen samaa väritystä meillekin; vain vähän pelkään, että se lienee kuuma aurinkoisella kelillä paljaille varpaille..
Mukavaa matkaa...kaiketi Tyriin. Minulta jää nyt väliin tänä vuonna :(

Maria kirjoitti...

Tuota samaa ajattelimme mekin, että kuinka se on kuuma helteellä. Tulimme siihen tulokseen, että näillä korkeuksilla helteet ovat kuitenkin niin lyhytkstoisia, että eiköhän se mene :)

Kiitos!
Juu, Türiinpä hyvinkin! Ihan pakko päästä...
varmaan löytyy kivoja juttuja. Toivon ainakin.

Saila kirjoitti...

Johan on kaktuksessa kukkia!
Ihanasti teillä on lampi heti terassin vierellä. Mahtavan tunnelmallisen näköinen paikka. Ja kun on katoskin, voi terassilla kuunnella sateen ropinaa ja katsoa pisaroiden putoamista lampeen ♡

Maria kirjoitti...

Saila, kaktus on ihana, se jaksaa ilahduttaa joka vuosi. Vähään tyytyvä :)

Terassi on pihan suosituin paikka. Helteellä on ihana istuskella "laiturilla" ja vilvoitella varpaita. Ja sateen sattuessa kirkas muovikate ottaa kivasti pisarat vastaan. Ropina on hauskaa sekä katossa että lammen pinnassa.

Villa Haikara kirjoitti...

Tyylikäs terassi!

Musta väri antaa kivasti särmää. Saako udella, että oliko käytetty petsi ihan tavan ainetta vaiko jotakin oikein terasseille erikoisesti?

(... luulenpa, että tänä kesänä tuomme tuliaisina Suomesta kaikenlaista purnukkaa puunkäsittelyyn.)

Iltaiset terveiset Ranskasta!

Maria kirjoitti...

Kiitos Villa Haikaraan!
Minustakin musta antaa juuri sitä särmää.
Väriaineena käytimme Tikkurilan terasseille tarkoitettua puuöljyä, jota voi sävyttää. Meidän sävy on nimeltään Piki. Aivan mustaa ei puusta tullut, mutta ihan sopivasti :)

Terveiset Virosta, Tuule Majalta. Olemme nyt täällä muutaman päivän. Talon remontti ei vielä edisty, mutta pihaa raivasimme. Vanhoja omppupuita hoidettiin. Osa on valitettavasti niin huonossa kunnossa, että pois vain koko puu ja uutta tilalle.

...hiljaa hyvä tulee...