torstai 8. maaliskuuta 2012

North Temple PagodaSateisten päivien välissä oli kauniimpi sää. Niinpä me suuntasimme läheiselle North Temple Pagodalle. Pääsimme kiipeämään jyrkkiä kapeita portaita aivan ylimpään kerrokseen asti, josta avautui näkymät Suzhouhun ja tietysti pagodaa ympäröivään pieneen puutarhaan.North temple Pagoda on tärkeä symboli Suzhoussa. Se on yksi vanhimmista Pagodista pitkine historioineen ja korkein kooltaan, 76 metriä. Temppelin rakensi tai rakennutti munkki nimeltä Jin Dayuan Song-dynastian aikana v.1153 eKr. Jo vuonna 1957 se on luokiteltu yhdeksi kulttuuriperinnöksi Jiangsun maakunnassa. North Temple Pagoda on puu-tiili-tyylinen paviljonki, kahdeksan kulmainen ja kerroksinen Se on yhä alkuperäisessä käytössään: munkit rukoilevat ja mietiskelevät siellä.

 Kukahan se siinä? Munkki Jin Dayuan?
Puutarhassa on teehuone, jossa oli nytkin teetä tarjolla, mutta emme jääneet kuitenkaan tarjoilusta nauttimaan.


Puutarha on kaupunkilaisten jokapäiväisessä käytössä. Siellä mediotoidaan, joogatan, pelataan korttia ja mitä mieleen juolahtaa...kaikille ja kaikelle annetaan tilaa. Miljoonat ihmiset ovat tottuneet toisiinsa.
Vielä on kevään kukkaloisto kuorien alla. Sitä aikaa odotan, että nämä punaiset nuppupallukat puhkeavat vaaleanpunaiseen kukoistukseen!


Mukavaa maaliskuuta toivottelee Maria

2 kommenttia:

Multasormi kirjoitti...

Kiitos jälleen kuvista. Minäkin täällä odottelen kesää siellä, että nään millaista siellä sitten on.
Mukavaa naistenpäivää sinne, sekä täydenkuun juhlaa...Eikös siellä kuu ole vähän enemmän "arvossa" kuin täällä?

Vaahtera-Maria kirjoitti...

Kevät alkaa saapua, aamulla oli jo 14 plus astetta...ja nyt päivällä muutaman asteen enemmän.

Juu, kyllä täällä kuulla ja kaikella siihen liittyvällä on suuri merkitys. Olisi niin kiva osata kieltä, pääsisi jyvälle asioista aivan eri tavalla. Ja se, että nämä ihmiset eivät taida englantia. Joten monesti asiat jäävät omien järkeilyjen varaan ja joskus vain mysteerikis : D