sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

NOUGAT-TIIKERIKAKKU

Tässä herkullisen kakun ohje. Kiva nougat vivahde perinteisien suklaan rinnalle.

4dl vehnäjauhoja
2dl mantelijauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
250g voita tai margariinia
3dl sokeria
3 isoa kananmunaa tai 4 pienempää
3/4 dl maitoa
250g nougatsuklaata (Marabou Dubbel Nougat)
2rkl kaakaojauhetta


Voitele 2 litran kakkuvuoka ja leivitä se.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri. Sekoita kananmunat yksitellen voi-sokerivaahtoon. Sekoita joukkoon vuorotellen maito ja kuivat aineet. Sulata nougat ja sekoita sekin taikinaan.
Erota kolmasosa taikinasta ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Lusikoi vuokaan vaalea ja kaakaotaikina vuorotellen. Painele puuhaarukalla sieltä täältä taikinaa, että tulee kivoja raitoja, siis niitä tiikeriraitoja.

Paista kakku 175 asteen lämmössä alatasolla noin yksi tunti.

Voit kuorruttaa kakun haluamallasi tavalla. Minä sekoitin siirapista, kahvista, pienestä määrästä voisulaa ja tomusokerista kuorrutuksen. Valuttelin sen kakun päälle. lopuksi voi vielä sen koristella makunsa mukaan.

Ja sitten ei kun nauttimaan. Voin suositella. Herkullista on :D

2 kommenttia:

Aliisa kirjoitti...

Hei! Mukavaa, kun tulit lukijakseni. Herkullisen oloinen resepti, täytyy vielä kokeilla; meillä nuo herkut katoavat nopeasti.
:)

Vaahtera-Maria kirjoitti...

Aliisa, kiitos vierailustasi!

Kakku on herrrrrkullista, muruset jäljellä :D