torstai 21. helmikuuta 2013

KARJALANPIIRAKAT

 
  Meidän reippaat, tekevät neitimme leipoivat perinteikästä.
Ensi viikolla suomalaisen kulttuurin päivä ja Kalevalan päivä:
KARJALANPIIRAKOITA
 Näppärästi piirakat rypyttyivät

 Ruuaksi tuoreet piirakat kera munavoin ja pinaattikeittoa.
Äiti pääsi valmiille!
Kiitos tytöt!
 
 
Pöydässä kaikkeen kukoistukseensa auenneet tulppaanit
 

KARJALANPIIRAKAT
Kuoritaikina:
1 dl vettä
0,5 tl suolaa
2 dl ruisjauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja

Sekoita ainekset ja leivo siitä tanko, jonka jaat 16 osaan.

Pyörittele palat palloiksi. 
Pulikoi palloista kämmenen kokoiset kuoret.
Käytä leipomisessa ruisjauho-vehnäjauhoseosta.
Peitä taikinakuoret muovilla, jotta eivät kuivu.

Täytteeksi riisipuuroa, johon lisätään yksi kananmuna.

Laita riisitäyte kuoritaikinan keskelle,
rypyttele parhaan taitosi mukaan :)

Kauniit piirakat paistetaan kuumassa uunissa (250-300)
keskitasolla n. 15 min.

Paistamisen jälkeen piirakat sivellään voi-vesi -seoksella.

Päälle herkullista munavoita.


 
"Jo kirkkahana aaltoo avaruus,
jo päivyt paistavi, jo hohtaa hanki,
vaan kaikkialla viel’ on hiljaisuus
ja taivas valju on ja maa on vanki.

Ei vielä leivon suvilaulut soi,
ei virrat vuolaat syökse kuohumalla,
mut keväästä jo urvut unelmoi
ja kesä haaveksii jo hangen alla."
                                                                                                               Eino Leino

Aurinkoisia kevättalven päiviä
Marialta

Ei kommentteja: