perjantai 28. joulukuuta 2012

MAKEAN NÄLKÄÄN

Ihana, kun minulla on kaksi innokasta leipurineitiä kotona...
Käväisin kaupungilla ja lähtiissä vinkkasin, että uusimmassa Talo&Koti -lehdessä on herkullisen näköinen beben ohje.
Ja kas, todella herkkuja niistä tuli!

 Tässä ohje. Lehdessä se on nimellä 

RUUTUBEBET

Pohja:
200g voita
1,5 dl sokeria
1 muna
4,5 dl vehnäjauhoja

Täyte:
3,5 dl  sokeria
4 tl perunajauhoja
1,5 dl kuohukermaa
2 keltuaista
175 g voita
2 tl vaniljasokeria

Kuorrute:
5,5 dl tomusokeria
4 rkl vettä
punaista elintarvikeväriä
pehmeitä kultahelmiä


Ensin tehdään pohja. 
Voi ja sokeri vaahdoksi, johon lisätään jauhot.
Taikina kaulitaan puolen sentin paksuiseksi levyksi. 
Paistetaan 175 asteessa n. 15 minuuttia.
Jäähdytetään.

Ja täyte:
Kattilassa sekoitetaan sokeri ja perunajauhot. 
Sitten lisätään kerma ja keltuaiset.
Seos kuumennetaan vispilällä sekoittaen.
Kun kiisseli pulpahtanut, annetaan seoksen jäähtyä.
Nyt vatkataan voi vaahdoksi.
Voihin lisätään vanilja ja ja jäähtynyt kiisseli.
Vatkataan tasaiseksi.

Sitten:
Täyte levitetään lastalla jäähtyneen pohjan päälle tasaisesti.
Nyt pelti jääkaappiin ja valmistetaan kuorrute.

Tomusokeri ja vesi sekoitetaan ja värjätään elintarvikevärillä.
Kuorrute kaadetaan jääkaapissa olleen pohjan+täytteen päälle.
Kuorrutteen annetaan jähmettyä jonkin aikaa. 
Sitten levystä leikataan neliöitä. 
Nyt neliöt voidaan koristella.
Nonparelleilla, kultahelmillä...

Bebet säilytetään jääkaapissa ja ne voidaan myös pakastaa,
jos niitä sinne asti riittää...

Herkkuhetkiä,

Maria

 


Ei kommentteja: