sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Muutama kuva vielä Lahden takaa



Käsistään taitava Kallastelainen oli loihtinut hienon majan ja katetun pöytäryhmän Türin messuille. Piti ihan yhteystiedot ottaa talteen. Tiedä vaikka Tuule Majan pihapiirissä joskus on tällaisia kivoja rakennuksia. Pääsevätpähän yövieraat omaan majaan yöksi. Jos nyt ei kuitenkaan aivan noitamökkiin!

Maton kutominen onnistuu ilman kangaspuitakin! Loimet vain viritetään puiden väliin ja pirralla yös alas sukkulan suihkiessa. Kätevää vain mitä?

Türin messut on kasviharrastajan paratiisi. Tarjolla on laidasta laitaan erikoisuuksia, mutta myös tuttuja ja tavallisia kasvikaunottaria. Kuulemma suomalaiset ja ruotsalaiset ovat parhaita asiakkaita. Uskon sen, niin paljon siellä oli suomalaisia ja kasvit tekivät kauppansa.

Me ajelimme etelää ja Peipsiä kohti. Keltaiset voikukkapellot värittivät maisemia. Toki olihan siellä oikeita viljapeltojakin.

Meidän vuokra-auton takakontissa keikkui muutama uusi puu Tuule Majalle. Istutimme sinne vanhojen omenapuiden vierelle uuden omenpuun ja sisääntuloon hevoskastanjan. Jospa ne sitten vuosien päästä ovat jo hyvän kokoisia, kun meillä riittää enemmän aikaa Viron puutarhakodillemme. Vanhoja hedelmäpuita leikkasimme ja valitettavasti muutamat saivat kyllä vähän kovempaa otetta, pois kokonaan.


Kuten kuvasta näkee, vuohenputki ja muut hauskuudet ovat vallanneet hedelmätarhan. Mutta äläpä hätäile, vielä me voitetaan, kun rupeamme tositoimiin. Siihen ei ole ihan vielä aikaa...

Kiirus oli sunnuntaina takaisin pohjoista kohti. Laiva Lahden yli oli satamassa odottamassa. Ehdimme kuitenkin käydä vielä syömässä Tallinnan Lidossa.
Mintun makuinen viherjuoma salaatin ja lihatäytteisen pannarin kanssa alkupaloina, pääruokana perunaa ja ananaspossua ja päälle suklaapähkinäkakkukahvit. Sitten jaksoi parin tunnin matkan Helsinkiin.

Tässä vielä tunnelmia viikon takaa. Nyt katseet kohti ensi viikonloppua ja tuplalakkiaisia.
Tavataan taas!

torstai 26. toukokuuta 2011

Terveisiä Virosta



Meinasi maalaistyttö pökertyä käsityö- ja askarteluliikkeen tukkukauppaan Karnaluksiin astuessaan. Niin käsittämätön määrä kaikkea mahdollista materiaalia maan ja taivaan väliltä oli tarjolla. Onneksi loppui kameran akku lankaosatolle mennessä, että en voinut niitä teille kuvata. Tekin pyörtyisitte siellä koneidenne ääressä.

Ihan oli vaikea valita mitä ostaisi. Ja kun hinnatkaan eivät päätä huimanneet. Tai siis huimasi, kun muutamilla euroilla sai kokonaisia rullia ja puolia nauhoja ja lankoja.

Tällaiset ihanuudet sitten ostin (tämä saalis siis vain nauhaosastolta). Neulelanka- ja pellavakangasostokset ovat erikseen :)





Toski sitten samalle päivälle ehdimme vielä puutarhoille kasviostoksille. Tällä kertaa keskityin näköjään variegatoihin. Tutut lajit kirjavalehtisinä.
Orapihlajapuu
Jasmike
Japanin angervo Magic Carpet
Lisäksi mukaan tarttui erinäisiä määriä ja lajeja perennoja ja tietysti havuja. Nyt on sitten muutama ilta vierähtänyt tuolla pihalla istutushommissa. Onneksi taivaalta tulee vähän kasteluapua.

Kotonakin odotti kiva yllätys:

Jälleen tehtiin kasviystävien kanssa hulvattoman hauska reissu. Ja uutta tietysti suunnitellaan!

Matkasta vielä huumaantuneena

sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Mekin heräämme täällä pohjoisessa terassikauteen..







Nyt alkaa jo täälläkin Pohjolan perukoilla tareta terassilla. Kovin on vielä luonto alaston ja autio. Mutta muutaman viikon päästä voikin näyttää jo ihan eri väriseltä :)

Olemme petsanneet terassin mustaksi. Kiva väri, mutta siinä tietysti näkyy kuraiset jäljet ja pöly. No, sitten pitää heilua luudun kanssa...

Lammen vesi on vielä vaihtamatta ja puhdistamatta. Mutta teemme sen vasta muutaman viikon päästä. Jospa tuleviin tuplalakkiaisiin sen ehdimme tehdä. 

                                    Villiviinikin on jo tarennut ulkona.

Viikon päästä olemme Virossa "vähän" kasviostoksilla ja pyörähdämme pikaisesti Tuule Majalla. Siitä varmaan sitten viikon päästä lisää.
Tässä kuvassa on muutama vuosi sitten Virosta tuotuja havuja. Kyllä ne näköjään menestyvät täälläkin meillä (ainakin lumen suojassa). Ja luntahan on ihan kiitettävästi viime talvina ollutkin!




En malttanut olla laittamatta kuvaa minun ikivanhasta lehtikaktuksesta. Joka kevät se jaksaa kukkia yhtä kauniisti. Ja tunnustan, että en hoida kaunotarta mitenkään! Välillä lorautan vettä hengen pitimiksi. Siinä sen juju taitaa ollakin.

Hyvää ja kevään tuoksuista alkavaa viikkoa!

sunnuntai 8. toukokuuta 2011

ÄITIENPÄIVÄN KUKKIA




                               Tämän päivän kukkaloistoa.


            HYVÄÄ ÄITIENPÄIVÄÄ
                                       

toivottelee

sunnuntai 1. toukokuuta 2011

HAUSKAA VAPPUA!

Kevät tekee tuloaan, vaikka lunta on VIELÄKIN. Eileisen päivä heiluin haravan varressa ja sekatöörejä käytellen. Vähän siistimmältä alkaa näyttää, mutta vielä on kevättyöt kesken.


Jokohan Tähtitörninmäeltä ja Kaivopuistosta on lumet sulaneet, että pääsevät vapun viettäjät piknikille :)

                     KEVÄT KEIKKUEN TULEVI