torstai 30. joulukuuta 2010

TEETÄ JA SYMPATIAA UUTEEN VUOTEEN 2011

Tänään kolahti postilaatikkoon Kodin Kuvalehti. Siinä oli jälleen kivoja ruoka- ja leivontaohjeita. Pitipä sitten kokeilla leipäohjetta. Panin oikein rutkasti pähkinöitä (kaikki pähkinäpussit joulun jäljiltä).

Taisi leipä ihan onnistua, kun 15v. poikamme tuumasi "Excellent". Äiti-minä tuolla sisälläni hyrisi ihan tyytyväisenä :)





Mansikkasokeri sopii mainiosti teehen...


Olen aina ajatellut, että olen kahvi-ihminen, mutta nyt pitää varmaan miettiä asiaa tarkemmin...
Tällainen TEE valikoima löytyi "kahvihyllyltä". Siis eihän se enää ole kahvihylly, kun kahvi on työpöydällä keittimen vieressä. Teet ovat vallannet meidän kahvikaapin. 

     TEE ON TUNTEELLISTEN JUOMA!



Antoisaa ja maukasta ja aistikasta alkavaa vuotta 2011!


perjantai 24. joulukuuta 2010

ONNELLISTA JOULUA!



Villeroy Bochia Mettlachista. Christmas Collection ja Christmas Toys tuovat mukanaan ihanat muistot ja tuulahduksen mannermailta. Pienistä yllätysleivoksista löytyy aina jotain herkkkua, kukahan niitä sinne taikoo...



Tässä lepäämme ja luemme, vällyjen alla ja herkkupöytä käden ulottuvilla. Pöydän ääressä pelataan myös loman lautapelit. Ne kuuluvat meidän joulunpyhien ohjelmaan.


Kanavatyöni, NOEL-tyyny, pääsee parikeinuun edustuspaikalle joka joulu, lämmin villatyyny, näin pakkasilla...

Seimiasetelma pianon päällä muistuttaa Joulun tärkeimmästä asiasta, Joulun Lapsesta, siitä, miksi saamme joulua viettää.


RAKAS, IHANA JOULU, TUOT VALON PIMEÄN KESKELLE. Onnellista ja leppoisaa, siunattua joulun aikaa kaikille!


torstai 16. joulukuuta 2010

NUORTEN ITSENÄISYYSPÄIVÄN VASTAANOTTO VAAHTERAMÄELLÄ

Palataanpa vielä päivään 6.12.2010.
Ihanat nuoret kokoontuivat kotiimme juhlistamaan itsenäisyyttämme.
Paistoin nuorille padallisen karjalanpaistia ja keitin perunat. He itse tekivät kaiken muun. Myös kahvipöydän herkut, siniristilippuisen täytekakun, kinuskileivonnaiset...

Tässä tunnelmia kuvin. Ensin he nauttivat ruokapöydän antimista. Sitten he musisoivat ja kahvittelivat ja juttelivat ja kaikilla (myös meillä vanhemmilla) oli antoisaa. Huomatkaa, että mukana oli myös muutaman kuukauden ikäinen pikkumies. 

Juhlapuhekin kuultiin, jonka oli nuorten ystävä kirjoittanut Unkarissa ja lähettänyt tänne.
Katsokaa noiden daamien asuja herrasmiesten rinnalla! 
Upeita nuoria!
Kiitos kun kävitte!













Onnellinen olen, kun saamme omistaa näin ihania nuoria,
teidän

sunnuntai 5. joulukuuta 2010

VALKOINEN PIENI REKI JA PIPAREITA




"On kaunis hohde hankien, juoksee jalakset näin. Retki metsätietä vie kotitanhuaa päin. On eessä Virma-hevonen, hiljaa kulkuset soi. Reessä vällyn alla kylmä ei tulla nyt voi..."



Tällainen kaunotar saapui perjantai-iltana tupaamme tuolta Pohjanmaan lakeuksilta. Nyt vain odotellaan aattoa, toivon mukaan reki täyttyy lahjoista...




Hiljaa leijuu maahan hiutaleet kimmeltäen matkallaan. Hiljaa loistaa valot kynttilöiden, ne luovat joulun tunnelmaa. Kuiskata vain saa...
                                                              
        



Sitten leivottiin pipareita Paraisten pipariohjeella. Niin mureita ja suussa sulavia.



 Viiden litran purkillinen pipareita. Taitaa tontut nakerrella ennekuin joulu ennättää. Ei haittaa, nyt ne maistuvat parhaimmalta!


Katso, valo välkähtää, hanget kaikki kimmeltää, yli vuorten, metsien käy kuin välke siipien. Se on jouluenkeli. Herra hänet lähetti kanssa joululahjojen luokse pienten lapsien.

Joulun tunnelmissa